web-headers (11).jpg
bornholm_1.JPG
Peter_malerier_2.jpg
bornholm_17.jpg
php-fliser (2).jpg

Lidt om Peter

 Peter Hiort Petersen var født i Københavns område i den tidlige vinter af 1938. Født en arkitektsøn, blev han opmuntret til at tegne fra en ung alder. Han stod i lærer på Helsingør Skibsværft 4 år som maskinarbejder og fik svendebrev i 1959, samtidig studerede han til maskinmester på Helsingør maskinskole og fik diplom som maskinmester fra Københavns Maskinskole.  Efter han sejlede rundt i Asien og hele vejen til Sydlige Amerika, studerede han til maskiningeniør med produktionsteknik som speciale på Københavns Produktions Teknikum.

Det var ikke før han var over 30 år gammel at han bestemte sig at tage sit kunstneriske talenter mere alvorligt. Han begyndte ved at studere tegning og maleri på Glyptotekets Forskole til Akademiet. Derefter studerede han keramik, tegning og design på Kunsthåndværkerskolen i København I fire år. Her mødte han Grethe Lauesen og i 1975 emigrerede de til Canada. De flyttede til Sault Ste Marie, en lille by i hjertet af de Tre Store Søers område.

Grethe og Peter underviste begge to på Sault College of Applied Arts and Technology i 12 år. Peter var dekan af det Keramiske Fakultet på Sault College og udstillede samtidigt sine arbejde igennem disse år. I 1987 flyttede de til Ottawa hvor Peter fortsatte at undervise I keramik maleri, skulptur og tegning. Det var i disse år at både Grethe og Peters kunstneriske karrierer virkeligt begyndte at blomstre. De modtog talrige priser og udstillinger rundt i landet.

Men Peter havde hele tiden en behov for at ekspandere sin viden, at lære og at prøve nye ting. Han havde altid været interesseret i computere, endnu før de blev en husholdnings norm og var en selvlært dataprogrammør. Samtidig med at undervise I kunst, havde han job som computer lærer. Men det var ikke før 1994 at hans logiske hjerne og computervidne fik praktisk udfoldelse. Han blev hyret som forensisk kunster på den legendariske Royal Canadian Mounted Police (Beredne Politi), hvor han blandt andet fremstillede voksmodeller på baggrund af kranier samt lavede fantomtegninger.

I 2003, flyttede de tilbage hjem til Danmark, på Bornholm. Her i midten af Østersøen, købte Grethe og Peter et hus i Svaneke, en by på det Østlige hjørne af øen. Bornholm er kendt for det er special magisk lys, der har tiltrukket kunstnere til øen for århundreder. Grethe og Peter har fra deres ungdom begge to haft en kærlighed for kunstnerens ø og følte sig hurtigt hjemme.

Peter Hiort Petersen er en multi-talentfuld kunstner, som med undren ser på verdenen omkring os. Fra matematik, fysik og historie, til mekanik, filosofi og håndværk, kan man se at Peters kunst befinder sig i en verden for sig selv. Keramik og skulpturer, malerier og tegning, Peters arbejde fortæller historier og drømme.  Jo mere du dig tillader at blive trukket ind, jo mere af historien bliver synlig.

 

 

Peter Hiort Petersen_12.jpg
Peter Hiort Petersen_11.jpg
Peter Hiort Petersen_3.jpg
Peter Hiort Petersen_1.jpg
- Storegade 28, 3740 Svaneke Bornholm - DK - tlf. PHP 2170 1771 / GL 2866 2236 -